luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost instituit Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Pentru acest an sunt prevăzuți 800 mil. lei

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor A fost instituit Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Pentru acest...

Parlamentul a adoptat, astăzi, proiectul legii cu privire la instituirea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Din acest fond vor fi finanțate proiectele investiționale, cele energetice, de dezvoltare rurală și infrastructurii locale.

Suplimentar, acest Fond va cofinanța și proiectele finanțate de partenerii externi. Noua entitate va activa în baza Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și va prelua proiectele de dezvoltare regională și locală.

Legea adoptată prevede constituirea Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale, competențele și regulamentul de activitate al căruia vor fi aprobate de către Guvern. O altă prevedere, potrivit Legislativului, se referă la dezvoltarea unui sistem informațional, care va asigura evidența proiectelor finanțate din acest fond.

Pentru anul 2022, mijloacele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală se estimează a fi de cca 800 mil. lei, dintre care aproximativ 500 mil. lei vor fi destinate proiectelor de dezvoltare locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -