miercuri, mai 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost lansată campania „Acces egal pentru toți în secțiile de votare”. Va fi realizat un audit al 1206 de instituții publice

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte A fost lansată campania „Acces egal pentru toți în secțiile de votare”....

Campania „Acces egal pentru toți în secțiile de votare”, lansată pe 2 februarie 2022 la Chișinău de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova, are scopul de a informa populația, în special alegătorii, reprezentanții administrației publice locale și persoanele cu dizabilități despre necesitatea asigurării accesului egal în clădirile publice.

Până în luna martie, Alianța INFONET va evalua 1206 clădiri publice în care de obicei se organizează secții de votare. Auditul este realizat în mare parte de persoane cu diferite dizabilități, care testează drumul spre secție, rampele de acces, lărgimea ușilor, coridoarelor, sălii în care se votează, dar și adaptarea grupurilor sanitare.

După auditul celor 1206 instituții publice, va fi elaborat un studiu care va prezenta informația privind accesibilitatea tuturor secțiilor de votare deschise de obicei la alegerile naționale.

Totodată, Asociația MOTIVAȚIE va merge în cel puțin 10 raioane în care va informa administrația publică locală despre criteriile de accesibilitate, legislația națională, precum și costurile estimate pentru lucrări de accesibilizare.

Campania „Acces egal pentru toți în secțiile de votare” este inițiată de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova, în parteneriat cu Alianța INFONET și Asociația MOTIVAȚIE, în cadrul proiectului PNUD „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”.

În 2019, o evaluare similară a cuprins 612 secții de votare din Chișinău, Bălți, Hâncești, Căușeni, Edineț și autonomia găgăuză, ceea ce a constituit 30% din numărul total al secțiilor de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -