duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Provocarea lui Dan Negru pentru reprezentanții R. Moldova la Eurovision

Acasă Articole Odihnă şi recreere Provocarea lui Dan Negru pentru reprezentanții R. Moldova la Eurovision

Omul de televiziune din România, Dan Negru, realizatorul unor emisiuni TV și la Chișinău, i-a provocat pe cei de la „Zdob și Zdub” și frații Advahov, care vor reprezenta R. Moldova la Eurovision, să accepte să se înscrie și în preselecția națională a România. Dan Negru a sugerat astfel ideea ca cele două țări să meargă la concursul european cu o piesă comună, care ar transmite mesajul unității celor două maluri ale Prutului, informează Jurnalist.md.

„În plin scandal Rusia-Ucraina, Moldova trimite in Europa un mesaj unionist. „Trenulețul Chișinău-București” a celor de la Zdob și Zdub e o melodie care vorbește despre hora care se joacă la fel și-ntr-o țară și-n cealaltă. Două țări, aceeași horă!”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

„Aștept alegerea României! Cum ar fi sa fie aceeași melodie? Cuza la Eurovision… Îi provoc pe Zdob și Zdub să se înscrie și la preselecția românească! Altfel ,Grigore Vieru avea dreptate: „Patria este ca un copil: dacă uiţi de ea, poate să plece de acasă…”, a adăugat prezentatorul.

Amintim că piesa „Trenulețul” interpretată de Zdob și Zdub și frații Advahov a fost selectată, ieri, în cadrul selecției naționale pentru Eurovision Song Contest, care va avea loc în acest an la Torino (Italia).

Piesa „Trenulețul” este în sine o poveste a cursei de tren Chișinău-București care unește cele două maluri ale Prutului. „Merge trenul parcă zboară/ Dintr-o țară-n altă țară/ Merge, nu poate pricepe/ Care țară?/ Unde-ncepe?/ Țară veche, țară nouă/ Parcă-i una, parcă-s două!”, este o strofă din versiunea inițială a piesei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -