sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În premieră, 23 de localități din raioanele Cahul și Ungheni au bugete sustenabile la gen

Acasă Articole Asociere şi întruniri În premieră, 23 de localități din raioanele Cahul și Ungheni au bugete...

În premieră în R. Moldova, 23 de localități* din raioanele Cahul și Ungheni au elaborat strategii, planuri de acțiuni și bugete sensibile la gen pentru anul 2022. Douăzeci dintre acestea au fost aprobate de Consiliile Locale în luna decembrie 2021.

Potrivit UN Women Moldova, strategiile și planurile de acțiuni dezvoltate în cele 23 de localități prevăd activități care să sprijine în special femeile/fetele în diferite domenii, cum ar fi: infrastructură accesibilă și incluzivă, promovarea unui mediu antreprenorial atractiv pentru tineri etc.

În acest sens, 22 de localități din regiunile Cahul și Ungheni au alocat 2% din bugetele lor pentru acțiuni de prevenire și combatere a violenței pe bază de gen și au încorporat perspectiva de gen în programele bugetare locale. Pentru prima dată în istoria acestor localități, au fost incluși indicatori și obiective de subprograme bugetare care iau în considerație nevoile fetelor și femeilor din comunitate.

*Comuna Cucoara, s. Alexanderfeld, s. Vadul lui Isac, s. Alexandru Ioan Cuza, s. Baurci Moldoveni, s. Slobozia Mare, s. Văleni, s. Andrușul de Jos, comuna Larga Nouă, comuna Zârneşti, s. Măcărești, s. Mănoilești, s. Pârlița, s. Zagarancea, s. Rădenii Vechi, s. Costuleni, or. Cornești; mun. Cahul și Ungheni, Pelinei, Valea Mare, s. Cornești, s. Teșcureni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -