duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vinerea scumpirilor. ANRE a majorat substanțial prețurile la gaze, căldură și curent

Acasă Regiuni Chișinău mun. Vinerea scumpirilor. ANRE a majorat substanțial prețurile la gaze, căldură și curent

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a majorat, astăzi, tarifele la gazele naturale, la solicitarea „Moldovagaz”, până la 15,18 lei pentru un metru cub de gaze naturale. Tot în ședința de azi, ANRE a operat majorări de prețuri la căldură și energia electrică produsă  de CET-uri.

Tarifele aprobate vineri vor fi aplicate retroactiv din 1 ianuarie a.c.

Majorarea tarifului la gaze a condus și la majorarea logică a agentului termic. Astfel, clienții „Termoelectrica” din Chișinău vor plăti pentru o gigacalorie 2.169 de lei, față de 1.689 de lei. Pentru beneficiarii CET-Nord din Bălți, tariful a crescut până 2.115 de lei, față de 1.834 lei pentru o gigacalorie. Până la 2538 de lei a fost majorat agentul termic pentru consumatorii ÎM „Termogaz-Bălți”; până la 2.451 lei pentru clienții ÎM „Rețelele și Centralele Termice Comrat”; până la 2.274 lei pentru beneficiarii „Servicii Comunale Glodeni” și până la 2.718 lei pentru o gigacalorie produsă de „Comgaz-Plus”.

Prețul mediu anual la energia electrică produsă de „Termoelectrica” a fost majorat până la 3,35 lei /kWh, fără TVA, și până la 3,11 lei/kWh, fără TVA, pentru curentul produs de CET-Nord din Bălți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -