miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Școlile din raionul Orhei vor activa în regim normal. Cum au reacționat autoritățile naționale

Acasă Regiuni Orhei Școlile din raionul Orhei vor activa în regim normal. Cum au reacționat...

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a decis ca elevii din raion să-și continue orele cu prezența fizică. Asta în pofida faptului că la nivel central s-a dispus ca școlile să treacă în regim online. În replică, autoritățile naționale au declarat că vor aplica legea.

Totuși, în instituțiile de învățământ din Orhei în care se constată cel puțin un caz de infectare cu COVID-19, clasele respective vor fi închise pentru o perioadă de carantină de 14 zile, cu trecere la învățare online.

În raionul Orhei este permisă desfășurarea întrunirilor ştiinţifice, conferinţelor, seminarelor, reuniunilor sau altor evenimente profesionale similare cu prezenţa fizică, respectând  toate normele anti-COVID în vigoare.

CESP de la Orhei a permis și organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese de pomenire, mese festive); activitatea zonelor de agrement și parcurilor de distracție, întrunirile publice cu respectarea tuturor normelor anti-pandemice.

În replică, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a scris pe pagina sa de Facebook că în raionul Orhei nu este cea mai favorabilă situația privind răspândirea virusului. „O să aplic legea și o să solicit instituțiilor statului să verifice legalitatea unor așa decizii primite de către membrii acestei comisii”, a adăugat Ala Nemerenco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -