luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În perioada studiilor online, Primăria Chișinău va asigura cu pachete alimentare peste 38.000 de elevi. Vezi ce vor conține acestea

Acasă Regiuni Chișinău mun. În perioada studiilor online, Primăria Chișinău va asigura cu pachete alimentare peste...

Peste 38.000 de elevi din Capitală vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online. Asta în condițiile în care din 24 ianuarie și până în 4 februarie procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din Chișinău se va desfășura la distanță.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban a anunțat că, în această perioadă, autoritățile vor organiza alimentația elevilor cu livrare la pachet. Prestatorii serviciilor de alimentație a elevilor au coordonat conținutul pachetelor cu Centrul de Sănătate Publică.

Edilul spune că sortimentul produselor permise pentru alimentația la pachet va cuprinde articole de patiserie și cofetărie (fără grăsimi hidrogenizate); covrigei și biscuiți (fără grăsimi hidrogenizate și aditivi); suc t/pac (conținutul de zahăr <5 Gr. per 100 Gr.; cașcaval porționat ambalat (grăsimi până la 45%); unt de vaci 82,5 %; fructe (mere, banane, citrice); crupe în sortiment, paste făinoase; iaurt natural 2,6% neîndulcit.

Alimentația elevilor va fi organizată prin distribuirea pachetelor către părinți la instituțiile de învățământ, în una din zilele săptămânii, conform unui grafic stabilit. Valoarea pachetului cu produse este echivalentă cu cea a consumației unui copil la cantina școlii pentru cinci zile, în funcție de meniul stabilit. În cazul în care în ziua stabilită părintele nu va putea veni la instituție, pachetul va putea fi ridicat într-o altă zi prin coordonare prealabilă.

Distribuirea pachetelor se va face pentru următoarele categorii de elevi, care beneficiază de alimentație gratuită:

  • Elevi din clasele I-IV – în valoarea micului dejun;
  • Elevi din clasele I-IV din familii social-defavorizate (20 la sută din numărul total de elevi) – în valoarea micului dejun şi a prânzului;
  • Elevi din clasele V-IX din familii social-defavorizate – în valoarea micului dejun;
  • Elevi din clasele I-XII care au suportat TBC şi cei care au contactat focarele cu TBC – în valoarea micului dejun şi a prânzului.

Procesul de distribuire se va face cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -