luni, decembrie 5, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost aprobată, în prima lectură, crearea unui fond de dezvoltare regională și locală

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor A fost aprobată, în prima lectură, crearea unui fond de dezvoltare regională...

Parlamentul a aprobat, astăzi, cu votul a 58 de deputați din majoritatea parlamentară, proiectul care prevede instituirea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Fondul urmează să devină principala sursă de finanțare a proiectelor investiționale destinate autorităților publice locale. Prin intermediul viitorului Fond vor fi finanțate proiectele din domeniul alimentării cu apă și canalizare, eficiența energetică, dezvoltare locală, creșterea atractivității turistice, dezvoltarea infrastructurii economice, dezvoltare urbană.

La moment proiectele menționate sunt implementate prin intermediul  fondurilor naționale existente: Fondul Ecologic Național, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului rural, Fondul de Eficiență Energetică. Noul Fond va cofinanța și proiectele finanțate de partenerii externi.

Mijloacele de finanțare ale Fondului provin din resursele anuale de la bugetul de stat, sursele de asistență externă și alte surse permise de cadrul normativ. Se estimează că, pentru anul 2022, vor fi alocate în Fond circa 800 mil. lei, dintre care 500 mil. lei vor fi destinate proiectelor de dezvoltare locală.

Proiectul urmează a fi aprobat în lectură finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -