vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Starea de urgență ar putea fi instituită în R. Moldova, după ce „Gazprom” a avertizat asupra unei posibile sistări a livrărilor de gaze

Acasă Regiuni Chișinău mun. Starea de urgență ar putea fi instituită în R. Moldova, după ce...

Premierul Natalia Gavrilița și vicepremierul Andrei Spînu au anunțat intenția Guvernului de a iniția procedurile necesare instituiri stării de urgență pe piața gazelor naturale. Decizia vine ca urmare a recepționării scrisorii oficiale trimise de „Gazprom” către „Moldovagaz”, prin care compania e înștiințată că din 20 ianuarie livrările de gaze naturale către R. Moldova pot fi sistate.

„Aceasta se întâmplă pentru că „Moldovagaz”, care are acționar majoritar același „Gazprom”, nu a reușit să găsească soluții pentru a achita integral și la timp consumul. Din păcate, „Gazprom”, în loc să vină cu măsuri pentru ca societatea pe acțiuni pe care o controlează să-și poată îndeplini obligațiile contractuale față de consumatori și furnizor, amenință să lase consumatorii fără gaze. În aceste condiții, Guvernul consideră că există un risc real pentru securitatea energetică a țării și pentru cetățenii R. Moldova, de aceea se vede obligat să intervină”, a declarat Gavrilița.

Comisia pentru Situații Excepționale urmează să ia mai multe decizii care să permită asigurarea neîntreruptă cu gaze a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -