marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Proiect important de aprovizionare cu apă din Prut, finalizat în raionul Glodeni

Acasă Regiuni Bălți mun. FOTO. Proiect important de aprovizionare cu apă din Prut, finalizat în raionul...

Apa din râul Prut a ajuns în comunele Cuhnești și Balatina din raionul Glodeni, inclusiv la stația de tratare a apei din Balatina. Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a stației de pompare a apei din Prut din satul Bisericani, a apeductului magistral Prut-Balatina, cu o lungime de circa 10 km, a stației de tratare a apei din Balatina, cu o capacitate de 50 m3/h, și a aducției de la stația de tratare a apei până în satele Cuhnești și Balatina, cu o lungime de 10,71 km.

Sistemul a fost construit în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și implementat ADR Nord.

Valoarea proiectului constituie 37,6 mln lei.

La 18 ianuarie, a avut loc evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului.

ADR Nord menționează că localitățile rurale din lunca Prutului din raionul Glodeni încă nu dispun de sisteme eficiente de alimentare cu apă potabilă și servicii de canalizare. Până în prezent, cetățenii care locuiesc în localitățile din lunca Prutului au fost nevoiți să se alimenteze cu apă din fântânile de mină. Potrivit unor date, fântânile de mină din raionul Glodeni nu corespund cerințelor și standardelor privind apa potabilă.

Următorul obiectiv al proiectului este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor celor două comune: Cuhnești și Balatina. Noul apeduct magistral poate fi extins până în orașul Glodeni, ceea ce va permite asigurarea mai multor localități din raion cu apă potabilă de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -