vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vicepremierul Iurie Țurcanu promite o revoluție digitală în ce privește interacțiunea dintre stat și antreprenori 

Acasă Articole Antreprenoriat Vicepremierul Iurie Țurcanu promite o revoluție digitală în ce privește interacțiunea dintre...

Iurie Țurcanu, vicepremier pentru Digitalizare, a declarat, vineri, la ședința Clubului de presă cu tema „Digitalizarea economiei” că proiectele de legi pentru digitalizarea economiei vor „revoluționa modul de interacțiune a statului cu antreprenorii”.

„Pachetul de legi cu privire la digitalizarea economiei la care am lucrat împreună cu specialiștii entităților publice, cu asociațiile de profesioniști din domeniul public și privat, va revoluționa modul de interacțiune a statului cu antreprenorii. Este un început bun de transformare digitală a economie, beneficiile căreia le vom resimți fiecare. Anumite măsuri din partea statului, considerate excesive în raport cu mediul de afaceri au fost excluse, îmbunătățite, optimizate și bazate pe tehnologie”, a declarat Iurie Țurcanu.

Potrivit lui, aceste transformări se referă inclusiv la cetățenii din diaspora, pentru care interacțiunea online este cea mai accesibilă și mai operativă cale de legătură cu țara.

„Vom educa societatea să consume prioritar servicii online și vom obliga instituțiile antrenate în prestarea serviciilor să accepte documentele în format electronic, așa cum prevede legea”, a mai declarat Iurie Țurcanu.

Agenția de Guvernare Electronică va lansat, în curând, un serviciul guvernamental electronic de livrare MDelivery, noua semnătură digitală mobilă MobiSign, o nouă platformă de accesare electronică a anumitor servicii de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -