vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Artistul plastic Andrei Mudrea s-a stins din viață

Acasă Articole Altele Artistul plastic Andrei Mudrea s-a stins din viață

Pictorul Andrei Mudrea a încetat din viață. Despre decesul Maestrului Emerit al Artei a anunțat Ministerul Culturii. Artistul plastic avea 67 de ani.

Într-un mesaj de condoleanțe, Ministerul Culturii evocă faptul că opera lui Andrei Mudrea poartă amprenta lui Mihai Grecu, al căruia discipol a fost, și va rămâne pentru veșnicie una de referință sau chiar de avangardă artistică românească.

Ministerul Culturii menționează că Andrei Mudrea va rămâne în amintiri ca fiind unul dintre cei mai talentați pictori basarabeni. Lucrările sale au fost expuse în R. Moldova, Rusia, Franța, Polonia, Portugalia, Italia, și România.

Tablourile și obiectele de artă semnate de artistul Andrei Mudrea  se află în numeroase colecții publice din R. Moldova, dar și în colecții particulare în  Austria, Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Moldova, România, Rusia, SUA și Ucraina.

Andrei Mudrea s-a născut în satul Mitocul Vechi din raionul Orhei. A studiat la Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, apoi a fost discipolul lui Mihai Grecu. Artistul plastic a debutat la 24 de ani. A devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova în 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -