sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Termenul de aplicare a cotei TVA de 6% pentru HoReCa a fost prelungit până la 15 martie

Acasă Regiuni Chișinău mun. Termenul de aplicare a cotei TVA de 6% pentru HoReCa a fost...

Fiscul a anunțat că, pe perioada stării de urgență până la 15 martir, a fost prelungit și termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru sectorul HoReCa.

Taxa reducă se aplică la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei, a precizat Serviciul Fiscal de Stat.

Potrivit sursei citate, excepția se referă și la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei.

Amintim că, recent, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit că prelungește starea de urgență în sănătate publică până la 15 martie 2022 inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -