marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Unul dintre întemeietorii Teatrului „Luceafărul” a încetat din viață

Acasă Regiuni Chișinău mun. Unul dintre întemeietorii Teatrului „Luceafărul” a încetat din viață

Actorului Vladimir Zaiciuc, reprezentant al generației de aur al mișcării teatrale din R. Moldova, unul dintre fondatorii Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 84 de ani.

Despre decesul omului de teatru a anunțat Teatrul „Luceafărul” pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Zaiciuc și-a început activitatea la Teatrul „Luceafărul” în 1960 unde a activat, cu o întrerupere de câțiva ani, până în anul 2008.

A absolvit Școala Superioară de Teatru „B. Șciukin” de pe lângă Teatrul „Vahtangov” din Moscova (1955 – 1960), specialitatea Actor de teatru și film. Între 1968 și 1980 a activat și în calitate de profesor de actorie la Conservatorul de Stat „G. Musicescu” din Chișinău.

S-a făcut remarcat prin rolurile din spectacolele: „Nota zero la purtare”, „Copiii și merele”, „La moara dracilor”, „Arvinte și Pepelea”, „Autorul moare azi”, „Vicleniile lui Scapin”, „Baia”, „Căsătoria”, „Trei surori”, „Păsările tinereții noastre”, „Dragul meu ticălos”, „A cincea lebădă”, „Hamlet”, „Angajare de clovn” ș.a.

În cinematografie a debutat în perioada studenției, jucând în primul film moldovenesc „Când omul nu-i la locul lui” (1957) după un scenariu de Ion Druță „Floare de cireș”. A mai jucat în filmele „Când se duc cocorii”, „Singur în fața dragostei”, „Zece ierni pe-o vară” , „Durata zilei” ș.a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -