vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

CNA: riscuri de corupție planează asupra proiectului legii Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală 

Acasă Articole Corupţie, abuzuri administrative CNA: riscuri de corupție planează asupra proiectului legii Fondului Național pentru Dezvoltare...

Centrul Național Anticorupție (CNA) a depistat mai multe riscuri de corupție și ambiguități în proiectele de acte normative supuse expertizei anticorupție săptămâna trecută. 

Printre acestea se numără legea privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, despre care ofițerii anticorupție afirmă că ar avea cele mai multe obiecții și cele mai mari riscuri de corupție.

Ofițerii anticorupție remarcă, într-un raport de monitorizare a legii, că sunt create precondiții pentru exercitarea arbitrară a prerogativei de alegere a băncii comerciale utilizate. Autorii raportului au stabilit, între altele, că în textul proiectului au fost identificate norme care nu corelează cu principiile fundamentale de organizare şi funcţionare a administraţiei publice centrale de specialitate. De asemenea, ofițerii CNA spun că se remarcă riscul aprobării unor costuri excesive pentru realizarea exclusivă a studiilor de fezabilitate, care vor periclita realizarea proiectului investițional nemijlocit și utilizarea contrar destinaţiei/delapidarea mijloacelor din împrumuturile interne sau din fondurile externe.

Autor proiectului de lege este Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Acesta a fost avizat Guvern. În bugetul pentru anul 2022 prin acest fond se vor aloca 800 de mil de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -