vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO/FOTO. Câinii, în slujba vămii moldovenești. Ce se întâmplă cu ei după „pensionare”

Acasă Regiuni Ocnița VIDEO/FOTO. Câinii, în slujba vămii moldovenești. Ce se întâmplă cu ei după...

Centrul Chinologic din cadrul Serviciului Vamal al R. Moldova a fost creat acum exact 14 ani. În acești ani, de la patru echipe canine, care erau specializate pe un segment îngust – depistarea substanțelor narcotice – s-a ajuns, în prezent, la 20 de echipe.

Misiunea de bază a echipelor canine constă în combaterea traficului ilicit de substanțe narcotice, psihotrope și precursorii, precum și arme, muniții, substanțe explozive și produse de tutun.

Inițial, câinii antrenați în serviciu erau preponderent de rasele Ciobănesc German și Labrador Retriever, însă datorită capacităților olfactive și a rezultatelor pozitive obținute în activitatea de căutare, Serviciul Vamal a achiziționat și alte rase, precum: Cocker Spaniel, Ciobănesc Belgian Malinois, Ciobănesc Olandez, Flat Coated Retriever.

Dresaj european

Câinii Vămii moldovenești sunt dresați după un sistem special european. Cursul de antrenament inițial canin de specialitate este de trei luni, cu perfecționarea periodică a echipelor canine câte 14 zile calendaristice de două ori pe an.

Ce se întâmplă cu patrupezii Vămii după „pensionare”

După termenul de slujbă la Vamă, care de obicei e de opt ani, patrupezii sunt „pensionați”, pleacă la „odihna binemeritată.” De regulă, pentru a nu traumatiza patrupedul, acesta fie este lăsat inspectorului chinolog, fie este îngrijit în continuare de Centrul chinologic al Serviciului Vamal. Aici, patrupedul se bucură de toată grija celor din instituție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -