vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Veteran de 103 ani din raionul Criuleni, omagiat de Ambasada României

Acasă Regiuni Criuleni Veteran de 103 ani din raionul Criuleni, omagiat de Ambasada României

O scurtă ceremonie de omagiere a veteranului de război Ignat Săndulescu din satul Cruglic, raionul Criuleni, cu ocazia împlinirii vârstei de 103 ani, a fost organizată, în acest week-end, de Ambasada României și Biroul Atașatului Apărării.

Venerabilului veteran de război i-au fost oferite un coș cu produse alimentare, o plachetă de onoare și un buchet de flori.

Ignat Săndulescu s-a născut la 20 decembrie 1918, în județul Orhei, fiind fiul lui Ioan şi al Dariei. În anul 1940 a fost înrolat în Regimentul 89 Infanterie din Brașov şi a luptat pe front în perioada 1942-1943. Ulterior, a lucrat o perioada la fabrica IAR din Brașov.

Ambasada României notează, într-un comunicat de presă, că Ignat Săndulescu s-a remarcat ca o persoană foarte harnică şi devotată activităților pe care le-a desfășurat în cadrul IAR Brașov, motiv pentru care conducerea fabricii i-a propus, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, să se stabilească la Brașov. Acesta însă a refuzat, motivul fiind legat de dorința sa de a se reîntoarce la soție, în Basarabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -