vineri, mai 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

SONDAJ | Încotro se îndreaptă R. Moldova și cât de mulțumiți sunt cetățenii de viața lor

Acasă Uncategorized @ro SONDAJ | Încotro se îndreaptă R. Moldova și cât de mulțumiți sunt...

Majoritatea cetățenilor consideră că în R. Moldova lucrurile merg într-o direcție greșită, iar aproximativ jumătate din populație nu este mulțumită de felul în care trăiește. Acest fapt îl arată rezultatele Sondajului socio-politic prezentat de IDIS „Viitorul”.

68,9% dintre respondeți au spus că în ţară lucrurile merg într-o greşită, iar 19,8 la sută – într-o direcție bună.

Întrebați cât de mulţumit sunt, în general, de felul în care trăiesc, 3% au spus „foarte mulțumit”; 22,8 la sută – „destul de mulțumit”; 30,1% – „nici, nici”; 22,5 la sută – „nu prea mulțumit”, iar 20,9% – „deloc mulțumit”.

După părerea Dvs. ce reforme ar trebui să fie implementate în primul rând

Pentru a rezolva problemele cu care se confruntă țara, respondenții au menționat că e nevoie de implementat o serie de reforme, primele trei fiind sistemul de pensii și asistență socială (48,1%); guvernare competentă și calificată la nivel central și regional (37,3%) și reforma sistemului de asigurări în sănătate publică și servicii spitalicești (35,2%).

Sondajul a fost realizat de IDIS „Viitorul”, CBS Axa și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” a Academiei Române. Acesta a fost realizat în perioada 4-15 decembrie, pe un eșantion de 1055 de persoane. Marja de eroare a cercetării este de +/-2.8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -