vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

UE oferă Moldovei un nou suport de 36 mil. de euro. Proiectele vor fi implementate în următorii patru ani  

Acasă Articole Asociere şi întruniri UE oferă Moldovei un nou suport de 36 mil. de euro. Proiectele...

Uniunea Europeană a anunțat în cadrul inițiativei Echipa Europa trei proiecte-cheie – pentru dezvoltarea comunităților locale, îmbunătățirea transparenței sistemului judiciar și susținerea mass-mediei locale. Acestea vor fi implementate în următorii patru ani, iar în acest sens UE acordă un buget total de 36 mil. de euro.  

Lansarea acestora a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni.

UE pentru Comunitățile locale este o inițiativă finanțată de Uniunea Europeană care are ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții și abordarea consecințelor economice și sociale ale pandemiei COVID-19 în comunitățile locale din țară.

A doua inițiativă este sprijinul UE pentru sporirea transparenței, a responsabilității și a accesului la sistemul judiciar prin monitorizarea instanțelor cu sprijinul societății civile.

A treia inițiativă se referă la suportul UE pentru mass-media. Va fi oferită asistență presei locale în crearea de conținut, sprijinirea abilităților de afaceri și sprijin în crearea de start-up-uri media.

Până acum, Echipa Europa a oferit R. Moldova 127 mil. de euro sub formă de granturi și fonduri nerambursabile, un milion de doze de vaccinuri, echipamente medicale și alte consumabile în valoare de peste 20 mil. de euro, precum și asistență macrofinanciară de urgență de 100 mil. de euro. În următorii trei ani, R. Moldova urmează să primească din partea UE un pachet de redresare economică de 600 mil. de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -