joi, aprilie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Protest la Bălți în ziua desfășurării alegerilor

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Protest la Bălți în ziua desfășurării alegerilor

Câteva sute de susținători ai Partidului „Șor” participă la o acțiune de protest în piața Independenței, în preajma Primăriei Bălți, împotriva a ceea ce organizatorii acesteia numesc „alegeri furate”.

Marina Tauber, candidata „Șor” care a fost exclusă la 5 decembrie din cursa electorală pentru că a folosit surse financiare nedeclarate, a afirmat în fața celor adunați că insistă pe faptul că ea este primarul legal ales. Tauber a declarat că alegerile de azi din Bălți „sunt acțiuni ilegale”. Ea a spus că echipa sa optează pentru organizarea de noi alegeri.

Participanții la acțiunea de protest scandează „Jos dictatura”, „Circ, dar nu alegeri”, „Aceste alegeri sunt ilegale”, „Marina Tauber, primarul nostru”.

Cei de la Partidul „Șor” spun că nu vor recunoaște alegerile din 19 decembrie.

Azi, la Bălți, se desfășoară turul doi de scrutin. În buletinele de vot figurează numele lui Nicolai Grigorișin ( în primul tur – circa 21%) și al lui Nicolai Chirilciuc, care s-a plasat pe locul cinci în primul tur cu 1,25%.

După eliminarea Marinei Tauber, din cursă s-au retras nr.3 Boris Marcoci (PAS) și nr.4 Alexandr Nesterovski (BECES). În primul tur, Tauber acumulase circa 48%, iar rata de participare a fost de circa 33%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -