sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

SONDAJ. Uniunea Europeană sau Uniunea Eurasiatică? Ce ar alege moldovenii

Acasă Regiuni Chișinău mun. SONDAJ. Uniunea Europeană sau Uniunea Eurasiatică? Ce ar alege moldovenii

Rezultatele unui sondaj realizat la comanda Institutului Republican Internațional (IRI) arată că moldovenii ar opta mai mult pentru integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, deși și numărul susținătorilor cursului de aderarea la Uniunea Eurasiatică nu este de neglijat.

Întrebați dacă sprijină sau se opun ca Moldova să devină membră a Uniunii Europene în viitor, 38% din respondenți au spus că ar sprijini cu fermitate această opțiune, în timp ce alți 26% au spus că ar oferi un sprijin într-o oarecare măsură. Totodată, 16% dintre respondenți au afirmat că s-ar opune ferm, iar 13 al sută – s-ar opune oarecum.

Cât despre o eventuală aderare, în viitor, a Moldovei la Uniunea Eurasiatică, 22% din cei chestionați au spus că ar susține ferm opțiunea, iar 27 la sută – într-o oarecare măsură. În același timp, 17% din respondenți au spus că s-ar opune, iar 18 la sută – s-ar opune oarecum.

Sondajul IRI a fost realizat între 16 septembrie și 1 noiembrie, pe un eșantion de 1619 de persoane. Marja de eroare este de +/- 2,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -