vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un proiect inovativ a fost implementat într-un sat din raionul Cantemir

Acasă Articole Antreprenoriat Un proiect inovativ a fost implementat într-un sat din raionul Cantemir

Un bazin de acumulare a apei de ploaie a fost inaugurat, ieri, în satul Antonești, raionul Cantemir, ca o măsură eficientă și durabilă de adaptare a comunităților rurale la schimbările climatice. Acesta este unul dintre cele zece asemenea bazine construite în raioanele Cantemir, Criuleni, Hâncești, Leova și Ungheni cu asistența financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, implementat de PNUD.

Bazinul din Antonești are o capacitate de 4.000 m.c. de apă, dispune de instalații hidrotehnice moderne și este destinat pentru irigarea a peste 30 hectare de legume cultivate în câmp deschis și în sere.

Proprietarul bazinului, fermierul Vasile Culicovschi, a fost selectat în cadrul unui concurs public organizat de proiect și a beneficiat de asistență tehnică și un grant în valoare de până la 30.000 USD pentru construcția lui. Fermierul spune că planifică să mărească suprafețele cultivate și să aplice practicile agriculturii ecologice.

Pe lângă faptul că bazinul de acumulare a apelor de la Antonești este o sursă de apă pentru irigarea terenurilor agricole, acesta va fi servi și ca sursă de alimentare pentru autospecialele de la postul comunitar de pompieri și salvatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -