luni, august 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ucraina, Georgia și Moldova au făcut lobby la Bruxelles pentru începerea negocierilor de aderare la UE

Acasă Social-economic Ucraina, Georgia și Moldova au făcut lobby la Bruxelles pentru începerea negocierilor...

Liderii Ucrainei, Georgiei și Moldovei au făcut lobby la Uniunea Europeană, în cadrul summitului „Parteneriatului Estic”, pentru a li se permite să înceapă negocierile de a adera la UE, informează Reuters.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înaintea participării la summit, că va milita pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană și ca va cere ca UE să se implice mai mult, mai intens și mai des în rezolvarea conflictelor care îi afectează pe partenerii din comunitatea europeană.

Așteptările sunt, totuși, limitate pentru moment: cel mai probabil, vor obține noi asigurări de sprijin împotriva unei posibile invazii rusești, notează digi24.ro

Cancelarul german Olaf Scholz a accentuat faptul că Rusia riscă și mai multe sancțiuni impuse de UE dacă invadează Ucraina. Scholz a adăugat, însă, că se dorește în continuare un „dialog constructiv” cu Rusia.

Președintele R. Moldova Maia Sandu a spus marți că le-a transmis rușilor că este alegerea moldovenilor să se alăture Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -