vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Candidaturile ambasadorilor moldoveni în Spania și Ucraina au fost agreate de comisia de profil din Parlament

Acasă Regiuni Chișinău mun. Candidaturile ambasadorilor moldoveni în Spania și Ucraina au fost agreate de comisia...

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv desemnarea a doi ambasadori ai R. Moldova în Spania și Ucraina.

Este vorba despre candidatura lui Eugeniu Revenco, desemnat la funcția de ambasador în Regatul Spaniei. Din noiembrie 2019 și până în prezent Revenco exercită funcția de secretar general al MAEIE. În perioada anilor 2015-2019 a fost ambasador în Letonia. De formație este jurist. A făcut studii de master în Drept European, Institutul pentru Studii Europene, Universitatea Liberă din Bruxelles.

Candidatura lui Valeriu Chiveri a fost avizată pozitiv la funcția de ambasador la Kiev. Valeriu Chiveri a fost ambasador în Austria, în perioada anilor 2010-2013 și a condus Delegația permanentă a Moldovei pe lângă OSCE; a fost reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale cu sediul la Viena. În perioada 2013-2015 a fost viceministru în cadrul MAEIE, iar din 2019 și până în prezent exercită funcția de șef al Oficiului pentru programe al OSCE, în Dushanbe, Tadjikistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -