sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Gala tânărului jurnalist comunitar va avea loc la Chișinău

Acasă Articole Asociere şi întruniri Gala tânărului jurnalist comunitar va avea loc la Chișinău

Gala tânărului jurnalist comunitar se va desfășura sâmbătă, 11 decembrie, la Biblioteca „B.P. Hașdeu” din Chișinău, începând cu ora 10:00. Este vorba despre un eveniment de totalizare a proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, care a presupus instruiri și activități practice de jurnalism comunitar pentru peste 200 de tineri din 16 localități rurale din raioanele Călărași, Ungheni, Ștefan Vodă și Căușeni – beneficiari ai proiectului.

Gala tânărului jurnalist comunitar se va desfășura în format mixt și cu respectarea normelor sanitare. La eveniment vor participa în jur de o sută de persoane, o parte dintre care cu prezență fizică – tineri jurnaliști și parteneri de proiect.

„Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” este un proiect implementat de Asociația „Baștina Frăsinești” din Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată din Căușeni, în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației și Cercetării.

Portalul Jurnalist.md și Expresul de Ungheni au fost parteneri informaționali în acest proiect.

Coordonatoarea proiectului, Maria Albenițanu, a comunicat că în cadrul Galei tinerilor jurnaliști comunitari le vor fi înmânate diplome și premii simbolice.

„În cadrul evenimentului, vom lansa ghidul practic „Jurnalistul comunitar” și vom prezenta o broșură cu toate știrile și materialele publicate în presă pe durata proiectului”, a spus coordonatoarea proiectului.

De asemenea, în cadrul Galei târnului jurnalist comunitar vor fi prezentate unele istorii de succes. Este vorba despre cazurile și problemele din comunități sesizate în presă de către tinerii jurnaliști, care au fost soluționate grație acestui fapt.

Gala tânărului jurnalist comunitar mai presupune și efectuarea unei vizite de studiu în studiourile General Media Production, unde se vor familiariza cu munca jurnaliștilor de televiziune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -