luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO. „Pentru ca fiecare dintre noi să poată merge la o nuntă, nu la înmormântare.” Maia Sandu încurajează oamenii să se vaccineze

Acasă Regiuni Chișinău mun. VIDEO. „Pentru ca fiecare dintre noi să poată merge la o nuntă,...

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, încurajează cetățenii să se vaccineze împotriva Covid-19. Într-un mesaj video, șefa statului a menționat că astăzi orice locuitor al țării noastre poate avea gratuit vaccinul și că vaccinarea ne va ajuta să ne întoarcem la viața normală, la muncă, la cei dragi.

„Cea mai grea zi din acest an a fost ziua când am înmânat „Ordinul de Onoare” rudelor celor 134 medici, surori medicale, șoferi de ambulanțe, felceri și infirmiere, care au murit în prima linie în primul an de Covid. A fost greu, imposibil de greu să privesc în ochii copiilor care au rămas fără mamă, ai soțiilor rămase fără soți, ai părinților care și-au pierdut copiii plecați mult prea devreme. M-am gândit atunci că, dacă am fi avut vaccin, aș fi înmânat acest ordin nu post-mortem, ci unor oameni vii, care au luptat eroic pentru a salva alte vieți. Sute și mii de vieți…”, spune Maia Sandu.

În mesaj, Maia Sandu amintește de câțiva dintre oamenii care, cel mai probabil, ar fi rămas în viață, dacă R. Moldova ar fi avut vaccin – „scriitorul Nicolae Dabija și diplomatul Valeriu Turea, folcloristul Tudor Colac și jurnalista Antonina Sârbu, vocea de aur Alexei Revenco și penița de argint Efim Josanu – oameni care mai aveau atât de mult potențial creator și atâtea proiecte de terminat”.

Președinta a îndemnat oamenii să nu dea cu piciorul în șansa de a rămâne în viață: „Pentru ca fiecare dintre noi să poată merge la o nuntă, nu la înmormântare. Să poată merge în vacanță și nu la spital. Să-și poată îmbrățișa omul drag pe viu și nu doar în gând…”

„Sunt convinsă că, protejându-ne fiecare în parte, ne protejăm și la nivel de comunitate. Doar astfel – uniți, umăr la umăr – vom reuși să învingem năpasta”, a mai spus Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -