luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Lovitură de teatru la Bălți! Nesterovski, contracandidatul lui Grigorișin, se retrage din cursa pentru Primăria Bălți

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Lovitură de teatru la Bălți! Nesterovski, contracandidatul lui Grigorișin, se retrage din...

Candidatul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), Alexandr Nesterovski, a anunțat că se retrage din postura de candidat la funcția de primar de Bălți, chemând toți candidați rămași în cursă să boicoteze turul doi de scrutin. Acesta ar urma să fie organizat la 19 decembrie.

„Aceste alegeri sunt discreditate și nu mai au nicio legitimitate, nici morală, nici politică, nici legală. Declarăm boicot în fața abuzului și a ilegalităților comise de cei de la Președinție, din Guvern, de la CEC”, a menționat candidatul socialiștilor și al comuniștilor.

Potrivit lui Nesterovski, aceste alegeri „rușinoase și ilegale” trebuie anulate și inițiat un nou scrutin, de la zero. În declarația sa, Nesterovski se adresează societății civile și reprezentanților misiunilor străine să nu recunoască alegerile de la Bălți și să „condamne abuzul asupra libertății de alegere, care s-a comis la Bălți după primul tur.”

Alexandr Nesterovski a făcut apel și către ceilalți contracandidați să boicoteze alegerile și să se retragă din cursa electorală.

După ce, prin hotărâre de judecată, candidata Partidului „Șor”, Marina Tauber (care a acumulat în primul tur circa 48%), a fost exclusă din cursa electorală pentru finanțări nedeclarate și depășirea plafonului maxim de cheltuieli pentru campanie, candidatul care urma să se confrunte cu Nicolai Grigorișin (circa 21%), plasat pe locul după primul tur, urma să fie Boris Marcoci din partea partidului de guvernământ. PAS l-a retras însă motivând că vrea să evite orice speculație. Următorul candidat după Nesterovski, care a acumulat cu două voturi mai puțin decât Nesterovski, este Nicolai Kirilciuk de la Partidul „Patrioții Moldovei”, care în primul tur de scrutin a acumulat 416 voturi (1,25%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -