vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Judecătoria Bălți a dat satisfacție CEC. Avocații Marinei Tauber vor ataca hotărârea la Curtea de Apel. Tauber rămâne, deocamdată, în cursa electorală

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Judecătoria Bălți a dat satisfacție CEC. Avocații Marinei Tauber vor ataca hotărârea...

După o ședință de judecată-maraton, cu întreruperi, de circa 25 de ore pe sesizarea CEC, care a solicitat anularea înregistrării Marinei Tauber, candidata Partidului „Șor” la funcția de primar în Bălți, Judecătoria Bălți a obligat  Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți nr.2 să emită o hotărâre privind anularea înregistrării concurentului electoral. Avocații Marinei Tauber au declarat, după ședința de judecată, că vor ataca hotărârea în termenii stabiliți, iar reprezentanta Partidului „Șor” rămâne în cursa electorală în turul de scrutin de duminică, transmite Jurnalist.md.

„Se obligă Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale nr. 2 Bălți să emită hotărârea cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Partidului „Șor”, Marina Tauber, candidat pentru funcția de primar al mun. Bălți, la alegerile locale noi din 21 noiembrie și turul doi din 5 noiembrie”, a anunțat la finalul ședinței judecătoarea Natalia Cernat.

Hotărârea Judecătoriei Bălți poate fi atacată în decurs de o zi de la pronunțare.

Turul doi de scrutin va avea loc mâine, 5 decembrie, iar avocații Marinei Tauber spun că ea rămâne în cursă până la epuizarea tuturor căilor de atac.

Reprezentantul Marinei Tauber din instanță, Vadim Banaru, a spus că hotărârea Judecătoriei Bălți nu este executorie și va fi atacată, în termenii stabiliți, la Curtea de Apel Bălți și, eventual, ulterior la Curtea Supremă de Justiție. Banaru a mai spus că Marina Tauber rămâne concurent electoral pentru Primăria Bălți.

Marina Tauber s-a arătat indignată de hotărârea instanței de la Bălți, declarând că aceasta a fost emisă nu împotriva sa, ci a oamenilor. Ea a făcut apel la ambasadorii occidentali să reacționeze la „acest dezmăț”.

Jurnalist.md amintește că, la 25 noiembrie, în cadrul unei emisiuni tv, vicepremierul Andrei Spânu, care este și Secretar General al PAS, a declarat că alegerile locale noi de la Bălți nu ar fi fost corecte și că o eventuală excludere din cursă a Marinei Tauber nu îl va surprinde. La 1 decembrie, CEC a solicitat anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, sub pretextul că au fost admise finanțări nedeclarate ale campaniei sale electorale, fiind depășit și plafonul maxim de cheltuieli pentru campanie.

În primul tur al alegerilor locale din 21 noiembrie, Marina Tauber a învins detașat cu un scor electoral de circa 48%. Contracandidatul acesteia independentul Nicolai Grigorișin a acumulat circa 21% din sufragii.

La 20 decembrie, în ajunul primului tur de scrutin, Judecătoria Bălți a emis o hotărâre pe pretenții similare la adresa lui Vladimir Dachii, concurent electoral din partea Partidului „Noi”. În acest caz, instanța de la Bălți a respins solicitarea CEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -