luni, noiembrie 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ce recomandări a făcut Consiliul Superior de Securitate pe problema Aeroportului Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ce recomandări a făcut Consiliul Superior de Securitate pe problema Aeroportului Chișinău

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a examinat, vineri, acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.  

Membrii CSS i-au audiat pe reprezentanții instituțiilor publice, în a căror competență este să verifice situația privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. S-a discutat despre nivelul de îndeplinire a recomandărilor făcute la ultima ședință a CSS pe acest subiect, în februarie 2021.

Potrivit unui comunicat dat de Președinție, printre recomandările făcute de CSS este finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acțiunile concertate de preluare de la stat a Aeroportului.

S-a recomandat, de asemene, ca securitatea acestui obiect strategic, care este o poartă de intrare în țară, implicit securitatea cetățenilor care apelează la serviciile Aeroportului, să fie asigurate de instituții ce nu depind financiar de concesionari.

Precizăm că SRL Avia-Invest este concesionarul Aeroportului Chișinău. Compania Avia-Inevst este controlată de „Komaksavia Airport Invest”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -