vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Moscova ar fi agreat candidatura unui nou ambasador moldovean

Acasă Regiuni Chișinău mun. Moscova ar fi agreat candidatura unui nou ambasador moldovean

Influenta publicație rusă „Kommersant” scrie că autoritățile ruse ar fi agreat candidatura lui Lilian Darii la funcția de ambasador moldovean la Moscova. Sursa citată scrie că avizul pozitiv pentru candidatura lui Darii ar fi fost expediată de MID-ul rus Chișinăului în data de 25 noiembrie.

Presa rusă scrie despre Lilian Darii (51 de ani) că este un diplomat cu experiență și și-a început activitatea în Ministerul de Externe la sfârșitul anilor 90. „Kommerant” mai scrie că între anii 2000 și 2001 a activat în cadrul unui grup OSCE în Cecenia, că este un militant al apropierii Moldovei de UE și că a condamnat la OSCE „anexarea ilegală a Crimeii”.

Din 2018, Lilian Darii este ambasador în Belgia și Luxemburg, precum și Reprezentant al RM la NATO.

Ieri, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a confirmat că Moldova are un candidat la funcția de ambasador în Rusia, dar a evitat să spună cine este acesta, motivând că există proceduri care trebuie respectate.

Fostul ambasador la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la începutul lunii august, pe fundalul unui scandal în care diplomatul a fost acuzat de hărțuire sexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -