vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost stabilită data desfășurării turului doi de scrutin în șase localități, inclusiv la Bălți

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte A fost stabilită data desfășurării turului doi de scrutin în șase localități,...

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit desfășurarea la 5 decembrie a  turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în șase localități.

Este vorba de municipiul Bălți, satul Opaci din raionul Căușeni, comuna Hârtop din raionul Cimișlia, orașul Cupcini din raionul Edineț, satul Bălceana din raionul Hâncești și comuna Cneazevca din raionul Leova.

În buletinele de vot vor fi înscriși primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile locale noi din 21 noiembrie. Înscrierea în buletin a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin.

Potrivit CEC, dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu șapte zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura cu participarea candidatului rămas și a următorului candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

Urmare a desfășurării alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie, au fost aleși primarii în nouă localități din țară.

1 COMENTARIU

  1. ,,Țară,, are și PMR, LAND are și Gagauzia, Are și RM. Are și România. Câte țări sau state pot încăpea pe teritoriul unui Neam dacoromânesc, unde fiecare alogen tinde să rupă o bucată de glie pentru ași făuri un KNEZAT cu simboluri nestatale ???!!! Păcat că mulți jurnaliști pedaalează sau calcă pe grebla moldovenismului. Aceste moldovenisme se mai resimt în titulatura unor instituții serioase – BOM, ASM, USM, UTM, MNAM, etc etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -