12 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un tractor produs acum 55 de ani, dar funcțional, urcat pe postament la o margine de câmp, într-un sat din raionul Soroca

Acasă Social-economic Un tractor produs acum 55 de ani, dar funcțional, urcat pe postament...

Le-au adus un omagiu tuturor plugarilor și agricultorilor care au muncit la pământ în toate timpurile, înălțând un monument mai puțin obișnuit la o margine de câmp. Este vorba de satul Oclanda, raionul Soroca, unde antreprenorul local Pavel Cebotari a instalat un tractor produs acum 55 de ani, dar funcțional, pe un postament.

Ideea a fost lansată acum trei ani de către Igor, regretatul fecior al lui Pavel Cebotari, care a fost materializată recent. Emblematicul tractor a fost instalat pe un postament pe care este inscripționat că monumentul e dedicat tuturor agricultorilor care au muncit pământul.

„L-am curățat, vopsit și înălțat în cinstea celor care au muncit pe lanurile satului nostru și agricultorilor din fostul colhoz „Komsomoleț”, în amintirea acelor oameni care nu mai sunt printre noi”, a spus Pavel Cebotari, într-un interviu.

Antreprenorul mai spune că monumentul este și un simbol de prețuire a celor care muncesc și astăzi pentru localitate și țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -