12 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Gazprom” își vrea banii pentru livrările curente în 48 de ore. E vorba de 1,3 mlrd. de lei. „Moldovagaz” mizează pe sprijinul autorităților

Acasă Chișinău mun. „Gazprom” își vrea banii pentru livrările curente în 48 de ore. E...

Gigantul rus „Gazprom” a anunțat R. Moldova are la dispoziție 48 de ore pentru a-și onora plățile pentru consumul curent de gaze, în caz contrar va opri livrările de gaz către țara noastră. Într-o notă de presă, „Moldovagaz” a specificat că mizează pe susținerea autorităților.

Reprezentantul monopolistului rus, Serghei Kuprianov, a declarat că Moldova urma să-și achite facturile pentru livrările curente până la 22 noiembrie. El s-a arătat dezamăgit de felul în care Moldova își onorează angajamentele contractuale.

SA „Moldovagaz” a confirmat recepționarea notificării din partea „Gazprom” data de 22 noiembrie privind achitarea plăților la gaz pentru octombrie și noiembrie.

„Consumul pentru octombrie și noiembrie este destul de mare, și ne mai așteaptă luna decembrie. Din luna octombrie și 50% din luna noiembrie este vorba despre 1,3 miliarde de lei. Din ceea ce am strâns, deodată am achitat Gazpromului. Cât am avut, atât am transferat, în jur de 100 mil. de lei, a spus șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, la TV8.

„Moldovagaz” a explicat într-o notă pentru presă că obligațiile de plată nu au fost îndeplinite la timp din cauza faptului că în octombrie SA „Moldovagaz” a înregistrat un deficit al balanței de plăți ca urmare a creșterii prețului de achiziție a gazului de la 126,70 USD per mia de metri cubi în trimestrul întâi până la 800 USD per mia de metri cubi în octombrie.

„Moldovagaz” mai precizează că se lucrează pentru rezolvarea situației și că își exprimă încrederea că autoritățile vor oferi tot sprijinul pentru depășirea problemei în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -