luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Peste 1700 de deținuți din Moldova ar putea fi amnistiați

Acasă Articole Persoanele private de libertate Peste 1700 de deținuți din Moldova ar putea fi amnistiați

În jur de 1723 de deținuți cad sub incidența amnistiei, 67 dintre care vor fi pasibili liberării imediate, iar la 1650 de condamnați ar putea fi aplicată liberarea condiționată înainte de termen sau liberarea după reducerea termenului.

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a aprobat, recent, raportul pentru proiectul de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de la proclamarea Independenței țării.

Actul de amnistie nu va putea fi aplicat față de persoanele care au săvârșit infracțiuni deosebit sau excepțional de grave, precum si infracțiuni de corupție și conexe corupției. Dar luând în considerare faptul că din categoria respectivă de persoane unii au executat deja termene mari de detenție, potrivit proiectului de lege, se propune ca pedeapsa penală aplicată acestora să fie redusă parțial, cu anumite excepții, stabilite în proiect.

La eliberarea din locurile de detenție, persoanele primesc o indemnizație unică în valoare de 75% din salariul mediu pe economie, care, în acest an, este de 7953 lei. Pentru implementarea proiectului de lege sun necesari peste 9,5 mil. de lei.

În R. Moldova sunt 17 instituții penitenciare în care își ispășesc pedeapsa peste 6400 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -