marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

19 moldoveni preiau experiență din Polonia pentru a realiza un traseu turistic de circa 120 km în nordul Moldovei

Acasă Regiuni Bălți mun. 19 moldoveni preiau experiență din Polonia pentru a realiza un traseu turistic...

12 locații din trei raioane din nordul R. Moldova vor fi unite într-un traseu turistic unic pentru această regiune a Europei. Traseul este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația „Moștenitorii” (Bălți, Moldova) în cadrul proiectului „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni.”

În cadrul acestui proiect, 19 reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai afacerilor din turismul rural participă la o vizită de informare în nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie-2 decembrie, delegația din R. Moldova va vizita, câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice.

Moldovenii vor vizita traseele „Călătorie cu Pan Tadeusz“, „Drumul Crucii Kopaszewo”, „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor.

Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni, Costești, Văratic, Druță, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Grodinești și Fetești din Edineț.

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă eco-turistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte 4 din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potentialului tuiristic al localitatilor și întegistrarea oficială a rutei turistice naționale. Proiectul este finanțat de către MAE al Polonei.

Câteva vederi din regiunea de nord a R. Moldova 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -