sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În orașul Călărași, a fost lansat cel mai modern sistem de iluminat public stradal

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor În orașul Călărași, a fost lansat cel mai modern sistem de iluminat...

Evenimentul de lansare a celui mai modern sistem de iluminat public stradal, dirijat online, a avut loc aseară, în orașul Călărași. Lungimea totalului a sistemului este de 25 de kilometri. 20 de treceri pietonale au fost iluminate la standarde europene, iar unele clădiri au fost dotate cu sistem de iluminare arhitecturală.

Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană, iar valoarea acestuia se ridică la peste 680 mii de euro, circa 545 de euro fiind surse nerambursabile oferite de UE. 136.150 de euro reprezintă contribuția națională și locală.

Beneficiari ai sistemului de iluminat din Călărași sunt circa 17 mii de locuitori ai orașului.

Măsurile de eficiență energetică în cadrul sistemului de iluminat din orașul Călărași sunt parte a proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”. Proiectul a fost implementat de Primăria Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul” prin intermediul programului UE „Convenţia Primarilor – Proiecte Demonstraționale”.

Printre participanții la evenimentul de lansare a sistemului de iluminat public din Călărași s-a numărat și Jānis Mažeiks, ambasadorul UE în Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -