sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Instituții școlare premiate pentru participarea elevilor la concursul „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Instituții școlare premiate pentru participarea elevilor la concursul „Săptămâna eficienței energetice în...

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), în parteneriat cu Primăria Chișinău, a premiat, marți, câștigătorii concursului de creație „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”.

Astfel, opt instituții de învățământ au obținut premii, împărțite în două categorii de vârstă: colective (clase, școli) de copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani (categoria I) și 11-16 ani (categoria II).

Câștigătorii din prima categorie sunt Gimnaziul Petrunea din raionul Glodeni; Instituția de educație timpurie nr. 43 „Zâmbetul”, orașul Bălți; Școala primară nr. 90, mun. Chișinău.

Din a doua categorie de vârstă au fost desemnate învingători Gimnaziul „Ion T. Costin”, s. Ghidighici; Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu”, s. Colonița, mun. Chișinău; Liceul Teoretic „Grătiești”; Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Ungheni; Liceul Teoretic „Mihail Bârcă”, s. Mileștii Mici, raionul Ialoveni.

Fiecare instituție a fost premiată cu câte o tabletă care va fi folosită de în procesul educațional.

La concurs s-au înscris elevi din peste o sută de instituții de învățământ din întreaga țară. Concursul s-a desfășurat în perioada 25 octombrie-7 noiembrie. Participanții au fost încurajați să realizeze activități interactive pe tema eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă, cum ar fi campanii de informare, mesaje video, dezbateri, lecții deschise, eseuri, picturi, jocuri intelectuale, flash-moburi, etc. și să le posteze pe rețelele de socializare. Toate lucrările trimise de către elevi vor fi plasate pe pagina de Facebook a AEE.

Săptămâna UE a Energiei Durabile a fost organizată pentru al 15-lea an consecutiv și este cel mai important eveniment anual dedicat surselor regenerabile de energie și eficienței energetice din Europa, fiind organizată de Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -