marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernatorul BNM, la Londra: 90% din activele bancare din Moldova sunt deținute de investitori europeni

Acasă Articole Social-economic Guvernatorul BNM, la Londra: 90% din activele bancare din Moldova sunt deținute...

Reformele implementate în sectorul bancar al R. Moldova au favorizat atragerea unor investitori internaționali, iar băncile din țară sunt bine capitalizate și administrate eficient.

Declarații în acest sens a făcut la Londra, guvernatorul BNM, Octavian Armașul, la evenimentul Ziua Pieței de Capital din Moldova organizată la sediul Bursei britanice de Valori.

„Am implementat în ultimul timp o agendă de reforme foarte importantă, inclusiv programul FMI, iar aceste reforme au adus rezultate tangibile, care s-au soldat și cu atragerea de investitori internaționali – 90% din activele noastre bancare sunt deținute de investitori europeni. Băncile sunt bine capitalizate și bine guvernate. Reformele au sporit transparența și încrederea pentru clienți, inclusiv pentru deponenți”, a declarat în deschiderea evenimentului de la Londra guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Oficialul a afirmat că sistemul bancar din Moldova este aliniat la cele mai bune standarde internaționale şi europene, fiind implementate cerințele Basel III.

„Dorim să avem în continuare un sector bancar puternic, adaptat erei digitale. În acest sens, BNM se angajează să promoveze dezvoltarea sectorului bancar în beneficiul cetățenilor și a modernizării R. Moldova”, a spus Armașu.

La Londra, conducerea BNM a participat și la un târg de cariere pentru moldovenii stabiliți în Marea Britanie, la care au fost prezentate, între altele, oportunitățile de carieră la BNM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -