sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Moldovagaz” a făcut solicitarea de creștere a tarifului la gaz către ANRE. Află cât ne va costa

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Moldovagaz” a făcut solicitarea de creștere a tarifului la gaz către ANRE....

SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2021 de la 4.128 la 9.396 lei pentru o mie de metri cubi.

Astfel, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie ridicat de la 4.298 la 10.260 de lei pentru o mie de metri cubi, de presiune medie de la 4.018 la 8.649 de lei, de presiune înaltă de la 3.910 la 8.331 de lei pentru o mie de metri cubi.

În cazul rețelelor de transport gaze, tariful urmează să fie crescut de la 2.613 la 7.834 de lei pentru o mie de metri cubi în punctele de intrare, și de la 2.895 la 8.115 de lei în punctele de ieșire.

„Moldovagaz” precizează într-un comunicat de presă că principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție. Tariful final nou pentru gazele naturale la prețuri reglementate se aprobă de ANRE într-o ședință deschisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -