vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Trotuare noi în centrul satului Mihăileni. Investiția se cifrează la peste 1,2 mil. de lei

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor FOTO. Trotuare noi în centrul satului Mihăileni. Investiția se cifrează la peste...

La Mihăileni, raionul Râșcani, au finalizat lucrările de construcție a aleilor pietonale, proiect în care s-au implicat și locuitorii satului.

De-a lungul traseului principal din Mihăileni au fost construite trotuare. Ulterior, au fost instalate bănci și coșuri de gunoi. De asemenea, au fost amenajate răzoare cu flori.

În ultimii ani, aspectul estetic al satului s-a schimbat mult. Locuitorii satului spun că acum deja este o plăcere, în condiții sigure, să faci plimbări prin Mihăileni.

„Amenajarea trotuarelor în localitatea mea a îmbunătățit considerabil siguranța în trafic și permite circulația lejeră a sătenilor pe trotuare. De asemenea, a schimbat aspectul estetic al localității, iar conducătorii auto se pot deplasa mai liber, fără frica de a lovi pe cineva”, a spune Adelina Cecan, elevă la liceul din Mihăileni.

Proiectul de construire a trotuarelor în Mihăileni se cifrează peste 1,2 mil. de lei, dintre care USAID a alocat prin Programul Comunitatea Mea 924.000 de lei, iar Primăria Mihăileni peste 300.000 de lei. Contribuția comunității și Diasporei prin intermediul Asociația Băștinașilor Mihăilenarii de Pretutindeni  s-a cifrat la 60.000 de lei.

Anterior, problema construcției și amenajării unor trotuare noi și moderne în localitate a fost abordată constant de Asociației Băștinașilor din Mihăileni, din care face Grupul de inițiativă „Tinerii Mihăilenari”, pe lângă administrația locală. Cererea de finanțare a fost elaborată în comun, iar pentru cofinanțarea proiectului Asociația Băștinașilor din Mihăileni a organizat o campanie de colectare fonduri în localitate și diaspora, care, în cele din urmă, a finalizat cu oferirea contribuției de circa 60 de mii de lei.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară
în s. Mihăileni, raionul Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -