vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

CSE: Noul tarif la gaz va fi stabilit până la 10 noiembrie

Acasă Regiuni Chișinău mun. CSE: Noul tarif la gaz va fi stabilit până la 10 noiembrie

SA „Moldovagaz” va înainta o cerere Agenției pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în vederea  ajustării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale. Până pe data de 10 noiembrie, ANRE va trebui să stabilească noi tarife provizorii, care vor fi aplicate din data de 1 noiembrie.

Asta prevede o nouă dispoziție a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale urmează să pregătească setul de măsuri pentru compensarea facturilor la gaze naturale pentru unele categorii de cetățeni.

Amintim că, recent, vicepremierul responsabil de infrastructură, Andrei Spânu, a declarat că noile tarife vor fi stabilite de ANRE până la finele acestei săptămâni.

Tariful actual pentru un metru cub de gaze îi costă pe consumatorii casnici 4,5 lei. Noul acord de achiziție a gazelor, încheiat cu Gazprom, stabilește că Moldova va cumpăra gaze din data de 1 noiembrie la prețul de 450 de dolari pentru mia de metri cubi. Șeful „Moldovagaz” a spus că tariful pentru consumatorii casnici ar putea ajunge la 10 lei, iar premierul Natalia Gavrilița a menționat că acesta ar putea constitui mai mult de 6,2 lei pentru un metru cub de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -