12 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Reformele din Educație sunt evaluate de o misiune a Băncii Mondiale

Acasă Educaţie Reformele din Educație sunt evaluate de o misiune a Băncii Mondiale

O misiune a Băncii Mondiale va evalua, în perioada 1-5 noiembrie, nivelul de realizare a componentelor Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM).

Prima ședință a avut loc la 1 noiembrie, în regim online, la care au participat Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării; echipa PRIM și reprezentanții misiunii Băncii Mondiale, condusă de Anna Olefir, specialist senior în educație.

În următoarele zile, agenda discuțiilor va include progresele înregistrate. Este vorba, în special, de renovarea și dotarea instituțiilor de învățământ beneficiare ale proiectului; achiziționarea echipamentelor pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie; desfășurarea formărilor cadrelor didactice, de conducere și a psihopedagogilor ș.a. Urmează să fie discutate și aspecte sociale, de mediu și de management financiar ale proiectului.

Ultima misiune a Băncii Mondiale în acest sens a avut loc în luna martie, la fel, în regim online.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” reprezintă, potrivit ministerului de resort, un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială. Acesta este implementat în perioada aprilie 2013-decembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -