joi, aprilie 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Negociatorii din umbră. Cine a ajutat, de fapt, Moldova să obțină de la Gazprom un contract pentru gazele rusești

Acasă Regiuni Chișinău mun. Negociatorii din umbră. Cine a ajutat, de fapt, Moldova să obțină de...

Mai multe voci afirmă că R. Moldova nu ar fi putut obține un contrat pentru livrarea gazelor rusești fără implicarea puternică a unor diplomați și oficiali europeni.

Comentatorul politic Ion Tăbârță s-a arătat convins că în discuțiile cu Rusia „a fost implicat un cerc mai mare de persoane, inclusiv oficiali europeni.”

„Eu sunt aproape sigur că problema energetică a R. Moldova fost discutată și de oficiali de la Berlin cu cei de la Moscova. Federației Ruse i s-au făcut mai multe aluzii, sugerări că nu ar fi normal să procedeze astfel cu R. Moldova în prag de iarnă”, a declarat Tăbârță la Radio Chișinău.

Fostul premier Ion Sturza a sugerat pe Facebook de unde „a venit salvarea”, observând că Moldova „a întreprins o ofensivă diplomatică fără precedent.”

„Au fost contactate capitalele Baku, Ankara, București, Viena, Berlin, Varșovia, Budapesta, Bruxelles și, bineînțeles, Moscova. Partenerii externi au fost foarte receptivi! (…) Ursula von der Leyen și Angela Merkel au fost implicate”, a menționat Ion Sturza.

Aseară, la Pro TV Chișinău, vicepremierul Andrei Spânu, unul dintre principalii negociatori direcți ai Moldovei cu Gazprom, a spus că nu știe dacă Ursula von der Leyen și Angela Merkel au fost implicate în negocieri, deși nu a negat acest fapt.

„În aceasta perioadă de aproximativ două luni, am avut extrem de mult suport din partea prietenilor noștri din UE, România, Ucraina, Polonia, SUA, Comisia și Parlamentul European. Doamna președintă, după ședința CSS a menționat de mai multe discuții cu mai mulți președinți”, a declarat Andrei Spânu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -