sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Înregistrarea unei candidate pentru Primăria Bălți – refuzată. În replică, aceasta cere boicotarea alegerilor

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Înregistrarea unei candidate pentru Primăria Bălți - refuzată. În replică, aceasta cere...

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți a refuzat înregistrarea Arinei Spătaru în calitate de candidată independentă la fotoliul de primar al orașului Bălți. Asta pentru că Spătaru nu a reușit să acumuleze numărul necesar de semnături ale cetățenilor în susținerea sa. Arina Spătaru crede că în privința sa a fost comisă o nedreptate și că ea a devenit victima legislației „putrede”. Ea a chemat cetățenii să boicoteze alegerile locale noi din 21 noiembrie.

Într-un live de circa o oră pe pagina sa, Spătaru a spus că neînregistrarea sa poate fi catalogată ca pe o discriminare a femeilor-candidate, dar și a candidaților independenți.

„Nu poate fi vorba de pluralism, dacă legislația RM, Codul electoral, apăra interesele candidaților partinici și discriminează candidatele femei la funcția de primar de Bălți, și discriminează candidații independenți per general la funcția de primar de Bălți”, a declarat Arina Spătaru.

Ea mai spus că neînregistrarea sa „e o nedreptate în raport cu mine în calitate de candidat neafiliat politic și în raport cu cei 3600 de bălțeni care au semnat în listele de subscripție.”

Arina Spătaru a declarat că prevederile legii, conform cărora candidații independenți trebuie să colecteze peste 5000 de semnături nu este justificată. Listele electorale arată că la Bălți sunt peste 102 mii de alegători, spune Spătaru, dar că în realitate numărul acestora dacă ar ajunge la 70.000.

Spătaru a mai declarat că alegerile locale noi din 21 noiembrie trebuie considerate eșuate, chemând cetățenii să le boicoteze. Asta pentru a genera alegeri noi repetate ale primarului în luna mai 2022. Arina Spătaru consideră că orașul trebuie să fie condus până atunci de actualul primar interimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -