12 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO. Sângele apă nu se face. Un bărbat a fost salvat de la moarte sigură, după ce fratele său i-a donat o parte din ficat: „Dragă frate, îți mulțumesc…”

Acasă Chișinău mun. VIDEO. Sângele apă nu se face. Un bărbat a fost salvat de...

Medicii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au efectuat un transplant hepatic complicat, salvând viața unui bărbat de 49 de ani. Acesta suferea de ciroză hepatică în fază terminală, iar fratele bărbatului i-a donat o parte din ficat, salvându-i astfel viața.

Marcel D. are 49 de ani și în ultimii 20 de ani a suferi de o formă severă de hepatită. Șansele acestuia de supraviețui erau minime.

„Dacă nu-l ajutau medicii și fratele, Marcel urma să moară foarte cutând”, povestește profesorul Adrian Hotineanu, șeful Catedrei Chirurgie nr.2 a Spitalului Republican.

Profesorul Hotineanu spune că în salvarea vieții pacientului s-a implicat o echipă numeroasă de lucrători medicali.

Potrivit chirurgului, donatorul deja a fost externat, iar dinamica pacientului e bună.

Operația a durat mai bine de 12 ore, iar la asemenea intervenții participă, de regulă, în jur de 40 de persoane, precizează Adrian Hotineanu.

Marcel D. este profund emoționat de gestul fratelui său, dar și de efortul medicilor de la Spitalul Republican.

„Dragă frate, îți mulțumesc foarte mult că m-au ajuta în momentul cel mai greu și, practic, mi-ai salvat viața”, spune Marcel într-un filmuleț realizat de Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

„Le mulțumesc tuturor medicilor care au participat la această operație complicată. Le sunt foarte recunoscător. Mă închin în fața pentru că mi-au mai dat o nașă la viață”, spune emoționat Marcel D. care se arată nerăbdător să revină cât mai repede în familia sa.

În acest an, acesta a fost al doilea transplant hepatic efectuat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Până la sfârșitul anului, urmează să fie efectuate alte câteva operații de transplant hepatic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -