sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Moldovagaz” reacționează, aparent, calm: au existat perioade în care presiunea în gazoduct a fost mai scăzută decât acum

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Moldovagaz” reacționează, aparent, calm: au existat perioade în care presiunea în gazoduct...

După ce Parlamentul a declarat pentru 30 de zile stare de urgență în țară, compania „Moldovagaz” a reacționat oarecum calm, amintind că au existat perioade în care presiunea gazului în sistem a fost mai scăzută decât acum. Compania a dat a asigurări că situația actuală va fi depășită.

SA „Moldovagaz” menționează într-un comuniat de presă că sistemul de transport a gazelor naturale funcționează la „parametrii de presiune apropiate de cele critice”. Chiar și așa, aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor este asigurată.

„Au existat deja perioade, în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută, decât în prezent. Cu toate acestea, atunci s-a făcut față situației, la fel va fi și acum. Asigurăm consumatorii țării că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită”, notează compania.

Ceva mai devreme, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, care se află la Moscova în vederea negocierii unui nou contract cu „Gazprom”, a menționat într-un mesaj scurt pe Facebook că nu fuge de responsabilitate. „Vă asigur că în situația de astăzi voi face tot ce îmi stă în putință pentru a reacționa cât mai profesionist, ținând cont de toate variabilele”, a menționat Ceban.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița a acuzat, azi, compania „Moldovagaz”, acționar majoritar al căreia este concernul rus „Gazprom”, că „nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -