marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Condiții ca în Occident în sediul sectorului de poliție din Cahul

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor FOTO. Condiții ca în Occident în sediul sectorului de poliție din Cahul

Sectorul de poliție nr. 1 din Cahul a devenit mai accesibil și prietenos, după ce a fost renovat conform celor mai bune practici ale poliției comunitare. Valoarea totală a asistenței este de 138.000 USD, oferită de Guvernul SUA și implementată de PNUD în cadrul unui proiect.

Sediul sectorului, cu o suprafață de 200 de metri pătrați, deservește circa 30 de mii de persoane. După renovare, edificiul a fost dotat cu mobilier și echipament performant.

În plus, angajații au fost instruiți în baza unui program de implementare a conceptului poliției comunitare.

Clădirea sectorului de poliție are un design universal, astfel încât să fie accesibilă pentru toți beneficiarii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Sediul mai dispune de o sală de audieri și o sală polivalentă, utilizată pentru diverse activități comunitare, precum întâlniri de informare ale cetățenilor. Totodată, în imediata apropiere de sectorul de poliție a fost amenajat un teren de joacă pentru copii.

Fiecare din cei 20 de polițiști, inclusiv patru femei, care activează în cadrul sectorului de poliție are spațiu individual de lucru și acces la  bucătăria amenajată și la vestiar. Sediul este dotat cu cazangerie modernă și grupuri sanitare accesibile pentru utilizatorii de scaune rotile.

Totodată, în incinta Inspectoratului de poliție Cahul a fost amenajată o cameră de prezentare spre recunoaștere și o cameră pentru martori, protejată prin vitraliu-oglindă, pentru a permite recunoașterea suspecților în condiții de siguranță și confidențialitate. Camera pentru martori poate fi utilizată la necesitate și în calitate de cameră de audieri. Ca și în cazul sectorului de poliție, ambele camere au fost renovate cu sprijinul Guvernului SUA.

Anterior au fost reorganizate și modernizate alte două sectoare de poliție din țară – nr. 3 din sectorul Buiucani al mun. Chișinău (2017) și nr.1 din or. Sângerei (2018). Curând, un alt sector modernizat va fi inaugurat în satul Egorovca, raionul Fălești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -