joi, aprilie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Criza gazelor. Guvernul va cere azi Parlamentului instituirea stării de urgență

Acasă Regiuni Chișinău mun. Criza gazelor. Guvernul va cere azi Parlamentului instituirea stării de urgență

Premierul Natalia Gavrilița a anunțat, azi dimineață, într-un briefing de presă că, astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale va propune instituirea stării de urgență în R. Moldova, în situația în care presiunea este la limita critică în conducta de gaz.

Demersurile în acest sens vor fi făcute astăzi în Parlament de către Guvern.

„Presiunea în rețeaua de transport a gazelor este la limita critică de funcționare a sistemelor de gaze naturale”, a declarat Gavrilița.

Prim-ministrul a acuzat „Moldovagaz” că nu s-a ținut de cuvânt și nu a asigurat presiunea necesară, iar în această situație, spune premierul, „suntem impuși să ne mișcăm pe planul de alternativă.”

Natalia Gavrlița a dat asigurări că, până la finele zilei, va fi achiziționat gaz din surse alternative, iar instituirea stării de urgență este necesară pentru a oferi posibilitatea, în situația de criză, ca în mod operativ să fie luate toate acțiunile necesare.

Prim-ministrul a explicat punctual pașii pe care îi va face guvernarea, în sensul ca „Energocom” să poată achiziționa cantitățile necesare de gaze.

După ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul ar urma să se reunească în ședință pentru pe subiectul solicitării către Parlament cu privire la instituirea stării de urgență. După ședința Parlamentului, „Energocom” va primi sursele necesare pentru achiziționarea gazului din surse alternative pentru a fi readusă presiunea în conductă la nivel normal.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a declarat în cadrul briefingului că Legislativul are deplină în echipa guvernamentală și că îi va oferi întreg suportul necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -