luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Elevii unui liceu din Căușeni nu dispun de un spațiu amenajat unde să se poată alimenta

Acasă Articole Drepturile copilului Elevii unui liceu din Căușeni nu dispun de un spațiu amenajat unde...

În lipsa unei cantine funcționale, elevii din clasele a V-XII-a de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Căușeni sunt nevoiți să mănânce ceea ce le dau la pachet părinții fie în sălile de clasă, fie pe hol sau chiar afară. De când autoritățile centrale au dispus încetarea alimentării centralizate în școlile din țară, fosta cantină a liceului din Căușeni a fost închisă și transformată, ulterior, în depozit.

Elevii uneia dintre cele mai mari instituții de învățământ din Căușeni sunt de părere că ar fi bine ca administrația instituției să dispună amenajarea unui spațiu unde elevii să-și poată consuma pachetele alimentare. Jurnaliștii comunitari din Căușeni au chestionat mai mulți elevi ai liceului și majoritatea s-a pronunțat univoc asupra faptului că un astfel de spațiu, cu respectarea normelor sanitare, este extrem de necesar.

Și profesorii de la liceu consideră că ar fi bine să existe un spațiul în care elevii să-și poată consuma pachetele alimentare.

„Problema cantinei este una importantă și fără implicarea instituțiilor ierarhic superioare nu poate fi rezolvată, deoarece liceul nu poate rezolva această problemă pe cont propriu. Cantina este nefuncțională, devenind depozit”, spune Tatiana Midoni, profesoară de limba și literatura română.

Sperăm ca pe viitor să fie găsită o soluție la problema cu pricina, inclusiv prin implicarea administrației instituției și a elevilor, ne-a spus Nadejda Anton, profesoară de educație pentru societate.

Adelina AMARIEI, Patricia CATAN,
Anastasia DRAGULEA și Eugenia ȘERBINA,
corespondente comunitare în orașul Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -