marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Candidatura viitorului ambasador moldovean la București, agreată în Parlament

Acasă Regiuni Chișinău mun. Candidatura viitorului ambasador moldovean la București, agreată în Parlament

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a agreat candidatura lui Victor Chirilă pentru funcția de șef al misiunii diplomatice a R. Moldova în România.

Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene și este licențiat în istorie. Din decembrie 2020 și până în prezent deține funcția de Director Executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 – decembrie 2019 a fost Președinte al Asociației.

Diplomatul are o experiență profesională în cadrul Ministerului de Externe. Chirilă a exercitat și funcția de Consilier la Ambasada R. Moldova în SUA.

În 2012, Chirilă l-a consilie pe probleme de politică externă pe prim-ministrul de atunci Vlad Filat, iar în 2019 a refuzat funcția de ambasador la Paris.

Legea cu privire la serviciul diplomatic spune că șefii misiunilor diplomatice sunt numiți și rechemați din funcție de președintele R. Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -